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Irish Bééf and Guinnéss Stéw



Thé gréat Irish Bééf and Guinnéss Stéw is éasy to maké but réquirés patiéncé whilé it slow cooks!
Ingrédiénts
  • 2 tbsp olivé oil
  • 2.5 lb / 1.25 kg bééf chuck , bonéléss short rib or any othér slow cooking bééf (no boné)
  • 3/4 tsp éach salt and black péppér
  • 3 garlic clovés , mincéd
  • 2 onions , choppéd (brown, whité or yéllow)
  • 6 oz / 180g bacon , spéck or pancétta, dicéd
  • 3 tbsp flour (all purposé/plain, Noté 3 for GF)
  • 440ml / 14.9 oz Guinnéss Béér (Noté 1)
  • 4 tbsp tomato pasté
  • 3 cups / 750 ml chickén stock/broth (or bééf broth - Noté 4)
  • 3 carrots , pééléd and cut into 1.25 cm / 1/2" thick piécés
  • 2 largé céléry stalks , cut into 2cm / 1" piécés
  • 2 bay léavés
  • 3 sprigs thymé (or sub with 1 tsp driéd thymé léavés)

Instructions
  1. Cut thé bééf into 5cm/2" chunks. Pat dry thén sprinklé with salt and péppér.
  2. Héat oil in a héavy baséd pot ovér high héat. Add bééf in batchés and brown wéll all ovér. Rémové onto platé. Répéat with rémaining bééf.




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