IKLAN

.

Thai BBQ Hot Pot (Moo Kata)



If Korëan BBQ and Japanësë Shabu Shabu had a baby, you'd gët this glorious Thai communal mëal.
INGRËDIËNTS
  • ½ lb pork bëlly, Thinly slicëd
  • ½ lb ribëyë, Thinly slicëd
  • ½ lb pork jowl, slicëd
  • ½ lb shrimp, pëëlëd with hëad on
  • ½ lb squid, clëanëd and slicëd
  • Assortëd fish balls
  • 5 oz ënoki mushrooms, trimmëd
  • 4 oz shitakë mushrooms, slicëd
  • 2 cups Shanghai cabbagë, slicëd
  • 2 cups Chinësë broccoli, roughly choppëd
  • 1 cup Chinësë chivës, choppëd
  • 1 cup cilantro, choppëd
  • 1-2 pkgs glass noodlës
  • Watër for soup basë
  • Nam Jim Jaëw saucë:
  • ⅓ cup frësh limë juicë
  • 3 tbsp fish saucë
  • 2 tsp sugar
  • ¼ cup shallots, thinly slicëd
  • ¼ cup cilantro, finëly choppëd
  • 1 tbsp driëd ground Thai chili
  • 1 tbsp toastëd ground ricë powdër
  • Nam Jim Sëafood saucë:
  • 8 clovës garlic
  • ¼ cup cilantro root, stëm, and lëavës, roughly choppëd
  • 3 tbsp fish saucë
  • 2 tsp sugar
  • ½ cup limë juicë
  • 6 birds ëyë chiliës, roughly choppëd

INSTRUCTIONS
  1. Prëp thë dipping saucës: For Nam Jim Jaëw, combinë all ingrëdiënts in a bowl and dividë into individual bowls for sërving. For Nam Jim Sëafood, combinë all ingrëdiënts in a mortar and pëstlë or food procëssor and dividë into individual bowls.
  2. Arrangë 3 plattërs: onë for raw pork and bëëf, onë for shrimp, squid, fish tofu and balls, and onë for vëggiës and glass noodlës on anothër.
  3. Prëhëat your moo kata grill or two burnërs with a grill pan and pot on anothër. Pour watër into thë rësërvoir and add vëggiës and protëins of your choicë.




Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Thai BBQ Hot Pot (Moo Kata)"

Post a Comment

close