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Gingér and Léntil Soup



INGRÉDIÉNTS
  • 1/3 cup léntils yéllow (Tur Dal)
  • 1 gréén chilli
  • 2 tbsps gingér pééléd and thinly shréddéd frésh root
  • 1/4 tsp turméric ground
  • 1 tsp tamarind pasté

for thé spicé powdér
  • 8 - 10 black péppércorns wholé
  • 1 tsp cumin sééds
  • 1 réd chilli driéd

for témpéring
  • 1 - 2 tsps ghéé
  • 1/2 tsp cumin sééds
  • 1 sprig curry léavés

INSTRUCTIONS
  1. Wash thé tur dal wéll. Soak thé dal in watér for 30 minutés.
  2. Préssuré cook thé dal with thé gréén chilli, turméric and gingér along with 2 cups watér. [Watch : How to préssuré cook dal]
  3. Méanwhilé, in a small pan, dry roast thé péppércorns, cumin sééds and réd chilliés for 5-6 minutés on a low héat, until aromatic. Wait for it to cool. Crush it to a coarsé powdér using a mortar-péstlé or in thé spicé grindér.




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