Ingrëdiënts
- 150 gm idli battër
- 180 gm yoghurt (curd)
- 30 gm purëëd mint
- 5 gm cumin powdër
- 2 pinch salt
- 30 gm tëmpura battër
- 1 handful coriandër lëavës
- 30 ml swëët tamarind saucë
- 30 gm pomëgranatë sëëds
- 5 gm boondi
- 1/2 tëaspoon sugar
- 2 cup watër
How to makë Idli
Chaat
Stëp 1
For making this idli chaat, firstly you nëëd to prëparë
small sizë button idlis. Pour thë idli battër in a glass bowl. Add a littlë watër
in it and mix wëll. Makë surë that thë consistëncy of battër is nëithër too
thick nor too thin.
Stëp 2
Now, thë idli battër nëëds to bë wëll fërmëntëd. This stëp
is vëry important to gët soft and fluffy idlis. Këëp thë battër in a warm placë
to fërmënt. Oncë thë battër has risën, add onë pinch salt to thë battër and
whisk thë battër to mix it wëll.
Stëp 3
Grëasë thë idli stand with oil and takë a ladlëful of battër
and fill thë idli mould. Add ½ cup of watër in thë idli stëamër and lët it
boil. Put thë idli stand insidë and closë thë lid. Lët thë stëam build for 8-10
minutës bëforë switching off thë gas.
Gët Original Rëcipë>>https://recipes.timesofindia.com/recipes/idli-chaat/rs53297443.cms
0 Response to "Idli Chaat Rëcipë"
Post a Comment