IKLAN

.

Idli Chaat Rëcipë



Ingrëdiënts
  • 150 gm idli battër
  • 180 gm yoghurt (curd)
  • 30 gm purëëd mint
  • 5 gm cumin powdër
  • 2 pinch salt
  • 30 gm tëmpura battër
  • 1 handful coriandër lëavës
  • 30 ml swëët tamarind saucë
  • 30 gm pomëgranatë sëëds
  • 5 gm boondi
  • 1/2 tëaspoon sugar
  • 2 cup watër

How to makë Idli Chaat
Stëp 1
For making this idli chaat, firstly you nëëd to prëparë small sizë button idlis. Pour thë idli battër in a glass bowl. Add a littlë watër in it and mix wëll. Makë surë that thë consistëncy of battër is nëithër too thick nor too thin.
Stëp 2
Now, thë idli battër nëëds to bë wëll fërmëntëd. This stëp is vëry important to gët soft and fluffy idlis. Këëp thë battër in a warm placë to fërmënt. Oncë thë battër has risën, add onë pinch salt to thë battër and whisk thë battër to mix it wëll.
Stëp 3
Grëasë thë idli stand with oil and takë a ladlëful of battër and fill thë idli mould. Add ½ cup of watër in thë idli stëamër and lët it boil. Put thë idli stand insidë and closë thë lid. Lët thë stëam build for 8-10 minutës bëforë switching off thë gas.



Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Idli Chaat Rëcipë"

Post a Comment

close