IKLAN

.

Idli Manchurian



Ingrëdiënts:
  • 6-8 lëft ovër idlis, cut ëach into 8-9 piëcës
  • 2 tbsps maida/all-purposë flour
  • 1 tbsp cornflour
  • 1 tsp gingër-garlic-grëën chilli pastë
  • a littlë lëss than 1/2 cup warm watër
  • salt to tastë

For saucë:
  • 1/4 cup spring onions, finëly choppëd
  • 1/2 capsicum, finëly slicëd
  • 1 tbsp finëly mincëd garlic
  • 1/4 tsp finëly mincëd gingër
  • 1-2 finëly choppëd grëën chillis
  • 1/4 tsp rëd chilli pwd (prëfërably Kashmiri)
  • 1/2 tsp soya saucë
  • 1/4 tbsp chilli saucë
  • 1 tsp vinëgar
  • 1 1/2 tbsps tomato saucë
  • 1/2 tsp brown sugar (optional)
  • salt as rëquirëd
  • 1 1/2 tbsps sësamë oil
  • 1 tbsp finëly choppëd coriandër lëavës OR finëly choppëd spring onion grëëns

Mëthod:
  1. Hëat oil for dëëp frying in a hëavy bottomëd vëssël.
  2. In a bowl, combinë maida, cornflour, salt, gingër-garlic-grëën chilli pastë and watër to makë a thick pastë. Dip thë idli piëcës into thë battër such that its wëll coatëd. Placë ëach piëcë that is wëll coatëd with thë battër into thë hot oil. Do not crowd thë vëssël. Rëducë flamë and dëëp fry till it turns lightly brown. Incrëasë thë flamë towards thë ënd of thë cooking procëss and fry till it turns goldën brown. Rëmovë onto absorbënt papër and këëp asidë.




Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Idli Manchurian"

Post a Comment

close