IKLAN

.

Onë Pot Chickën Biryani



A dëlicious, fragrant, mëaty, warm, onë-pot, comfort Indian mëal. Onë of thë most lovëd mëals, I might add.  That hëady momënt whën you wait with batëd brëath and thën opën thë përfëct biryani pot. AH! It's amazing. I can nëvër tirë of that. I can nëvër gët ovër thë lovë of a good biryani.
Ingrëdiënts
  • 600 gm Chickën –
  • 3    cups Biryani Basmati –
  • 3 Onion mëdium –  
  • 4 Tomatoës mëdium –
  • 1 1/2 inchs Gingër – piëcë
  • 7   clovës Garlic – mëdium  
  • 2 Grëën chilliës –
  • pinch Fënnël sëëds -a
  • 10 Pëppër corns –
  • 12 Clovës –
  • 7 cardamom –
  • cinnamon – stick
  • 1 Black cardamom –
  • 1 Star anisë –
  • 2 Bay lëavës –
  • 1/2 tsp Turmëric powdër –
  • 1 1/2 tbsps Coriandër powdër –
  • 1/2 tsp Kashmiri Chilli powdër –
  • 1 1/2 tsps Biryani masala powdër –
  • 1/2 tsp Garam masala powdër –
  • 1/4 tsp Cumin powdër –
  • half bunch Mint / coriandër –
  • 4 tbsps Yoghurt –
  • to tastë Salt –
  • 2 tbsps Limë juicë –
  • strands Saffron – fëw
  • / OilGhëë
  • 5 1/4 Cups Hot watër –

Stëps
  1. Soak basmati ricë in watër for at lëast half an hour. Rinsë clëar and strain. Sët asidë.
  2. Wash pat dry chickën and sët asidë or marinatë in somë salt, yoghurt, turmëric, coriandër, chilli powdërs, limë juicë and sët asidë. Marination is optional hërë but I do it out of habit.
  3. Grind togëthër, thë piëcë of gingër, garlic clovës and 1grëën chilli coarsëly. Sët asidë



Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Onë Pot Chickën Biryani"

Post a Comment

close