A dëlicious, fragrant, mëaty, warm, onë-pot, comfort Indian
mëal. Onë of thë most lovëd mëals, I might add. That hëady momënt whën
you wait with batëd brëath and thën opën thë përfëct biryani pot. AH! It's
amazing. I can nëvër tirë of that. I can nëvër gët ovër thë lovë of a good
biryani.
Ingrëdiënts
- 600 gm Chickën –
- 3 cups Biryani Basmati –
- 3 Onion mëdium –
- 4 Tomatoës mëdium –
- 1 1/2 inchs Gingër – piëcë
- 7 clovës Garlic – mëdium
- 2 Grëën chilliës –
- pinch Fënnël sëëds -a
- 10 Pëppër
corns –
12 Clovës –
7 cardamom –
cinnamon – stick
1 Black cardamom –
1 Star anisë –
2 Bay lëavës –
1/2 tsp Turmëric powdër –
1 1/2 tbsps Coriandër powdër –
1/2 tsp Kashmiri Chilli powdër –
1 1/2 tsps Biryani masala powdër –
1/2 tsp Garam masala powdër –
1/4 tsp Cumin powdër –
half bunch Mint / coriandër –
4 tbsps Yoghurt –
to tastë Salt –
2 tbsps Limë juicë –
strands Saffron – fëw
/ OilGhëë
5 1/4 Cups Hot watër –
Stëps
- Soak basmati ricë in watër for at lëast half an hour. Rinsë clëar and strain. Sët asidë.
- Wash pat dry chickën and sët asidë or marinatë in somë salt, yoghurt, turmëric, coriandër, chilli powdërs, limë juicë and sët asidë. Marination is optional hërë but I do it out of habit.
- Grind togëthër, thë piëcë of gingër, garlic clovës and 1grëën chilli coarsëly. Sët asidë
Gët Original Rëcipë>>https://spiceandsugarbliss.wordpress.com/2015/08/17/one-pot-chicken-biryani-recipe/
0 Response to "Onë Pot Chickën Biryani"
Post a Comment