IKLAN

.

Lëmon Curd



Lëmon curd makës a grëat filling for cakës or tarts. You can mix it with buttërcrëam, drip cakës and morë! Supër ëasy to makë and a grëat way to usë thosë lëftovër ëgg yolks. 
Ingrëdiënts
  • 8 oz lëmon juicë
  • zëst 1 lëmons
  • 6 oz sugar
  • 5 ëgg yolks
  • 1/4 tsp salt
  • 4 oz unsaltëd buttër

Instructions
  1. In a largë glass bowl or non rëactivë mëtal bowl whisk togëthër thë ëgg yolks, lëmon juicë, zëst, sugar, and salt.
  2. Bring about a ½” to 1” of watër to a boil in a mëdium saucëpan, placë thë bowl with thë mixturë on top so that thë stëam from thë watër will cook thë curd mixturë. 
  3. Continuously whisk thë mixturë until thë tëmpëraturë rëachës 170ºF-180ºF 
  4. Rëmoving thë curd at 170º will yiëld a thinnër consistëncy whilë rëmoving at 180º will bë thickër.



Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Lëmon Curd"

Post a Comment

close