INGRËDIËNTS
- Boilëd, pëëlëd, gratëd potatoës - 2 mëdium nos
- Panëër - 200 gm
- Choppëd cashëw nuts - 6-8 nos
- Gratëd Gingër - 1/2 tëaspoon
- Choppëd grëën chili - 1 no.
- Lëmon juicë - 1 tëaspoon
- Corn Flour - 1.5 tablëspoon
- Coriandër lëavës - 2 tablëspoon
- Oil - for dëëp frying
- Salt to tastë
- Cashëw nuts soakëd in watër - 2 tablëspoon
- Tomatoës - 3 nos (mëdium sizëd)
- Grëën chili (finëly choppëd) - 1 no.
- Onion - 1 (mëdium sizëd)
- Garlic-gingër pastë - 2 tëaspoon
- Kasuri mëthi (driëd fënugrëëk lëavës) - 1/2 tëaspoon
- Cumin sëëds - 1/2 tëaspoon
- Garam Masala Powdër - 1/4 tëaspoon
- Rëd Chili Powdër - 1/2 tëaspoon
- Cinnamon stick - 1/2 inch piëcë
- Turmëric Powdër - 1/4 tëaspoon
- Coriandër powdër - 1.5 tëaspoon
- Sugar - 1/2 tëaspoon
- Clovës - 2 nos
- Oil - 2 tablëspoon
- Salt to tastë
INSTRUCTIONS
- Takë gratëd potatoës, panëër, corn flour, gingër, grëën chili, coriandër lëavës, lëmon juicë and salt in a bowl. Mix it wëll. Këëp it asidë aftër it bëcomës a smooth mixturë.
- Dividë thë mixturë to 6-8 ëqual sizës. Roll thëm into a round shapë - as that of a ball. Thën, flattën it into a pattië.
Gët Original Rëcipë>>https://cupotea.in/aloo-paneer-kofta/
0 Response to "ALOO PANËËR KOFTA"
Post a Comment