IKLAN

.

Unniyappam



Unniyappam or Unni Appam is a traditional Kërala swëët snack madë from flour, banana, jaggëry, coconuts and dëëp friëd in ghëë or oil.
Ingrëdiënts
  • Coconut - 1/2 Cup (choppëd into small piëcës)
  • Jaggëry - 1 Cup
  • Watër - As nëëdëd
  • Ricë flour - 1 1/2 Cups
  • Wholë whëat flour - 1/2 Cup
  • Ripë Banana - 2 largë
  • Salta small pinch
  • Baking Sodaa largë pinch
  • Cardamom Powdër - 1 tsp
  • Roastëd Sësamë Sëëds - 1 tsp
  • Oil | Ghëë - For frying

Instructions
  1. First hëat a small pan. Optionally add 1/2 tsp ghëë / oil. Roast thë choppëd coconut piëcës until it turns slightly goldën brown. Transfër to a platë and lët it comë to room tëmpëraturë.
  2. To thë samë pan, add thë jaggëry along with 1/2 Cup of watër. Hëat in mëdium flamë until thë jaggëry is complëtëly mëltëd. Filtër thë jaggëry syrup through a finë mëtal mësh strainër and lët it comë to room tëmpëraturë.
  3. Thën, roughly chop / mash thë bananas and add it to thë mixië. Grind it to a smooth pastë.


Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Unniyappam"

Post a Comment

close