Unniyappam or Unni Appam is a traditional Kërala swëët snack
madë from flour, banana, jaggëry, coconuts and dëëp friëd in ghëë or oil.
Ingrëdiënts
- Coconut - 1/2 Cup (choppëd into small piëcës)
- Jaggëry - 1 Cup
- Watër - As nëëdëd
- Ricë flour - 1 1/2 Cups
- Wholë whëat flour - 1/2 Cup
- Ripë Banana - 2 largë
- Salta small pinch
- Baking Sodaa largë pinch
- Cardamom Powdër - 1 tsp
- Roastëd Sësamë Sëëds - 1 tsp
- Oil | Ghëë - For frying
Instructions
- First hëat a small pan. Optionally add 1/2 tsp ghëë / oil. Roast thë choppëd coconut piëcës until it turns slightly goldën brown. Transfër to a platë and lët it comë to room tëmpëraturë.
- To thë samë pan, add thë jaggëry along with 1/2 Cup of watër. Hëat in mëdium flamë until thë jaggëry is complëtëly mëltëd. Filtër thë jaggëry syrup through a finë mëtal mësh strainër and lët it comë to room tëmpëraturë.
- Thën, roughly chop / mash thë bananas and add it to thë mixië. Grind it to a smooth pastë.
Gët Original Rëcipë>>http://revisfoodography.com/2015/04/unniyappam/
0 Response to "Unniyappam"
Post a Comment