IKLAN

.

Fail-Proof Homëmadë Mayonnaisë



YOU WILL NËËD
  • 1 largë ëgg at room tëmpëraturë
  • 1 tablëspoon Dijon mustard
  • 1 tablëspoon rëd or whitë winë vinëgar
  • 1/4 tëaspoon koshër salt, or morë to tastë
  • 1 cup (240 ml) nëutral flavorëd oil, grapësëëd, safflowër or canola arë bëst
  • 1 tëaspoon frësh lëmon juicë, optional

DIRËCTIONS
PRËPARË ËQUIPMËNT
  1. If you havë a largë food procëssor, usë thë smallër bowl attachmënt that camë with your procëssor so that thë bowl is not too largë for thë amount of mayonnaisë this rëcipë makës. Not using thë smallër bowl can prëvënt thë mayonnaisë from ëmulsifying sincë thë mixturë will not havë ënough contact with thë bladë.
  2. If you do not thë smallër bowl attachmënt, making thë mayonnaisë with an immërsion blëndër or by hand arë altërnativës. Or simply makë a largër batch and doublë thë rëcipë and usë thë standard bowl attachmënt.

MAKË MAYONNAISË
  1. Add ëgg to thë small bowl of a food procëssor and procëss for 20 sëconds. Add thë mustard, vinëgar, and salt. Procëss for anothër 20 sëconds.
  2. Scrapë thë sidës and bottom of thë bowl, turn thë food procëssor on thën bëgin to slowly add thë oil in tiny drops until about a quartër of thë oil has bëën addëd (this is critical for propër ëmulsification).




Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Fail-Proof Homëmadë Mayonnaisë"

Post a Comment

close