IKLAN

.

Bakëd Blackbërry Donuts (vëgan and glutën frëë)



INGRËDIËNTS
Bláckbërry Donuts
  • 1/4 cup vëgán buttër, mëltëd & coolëd
  • 1/3 cup gránulátëd sugár
  • 3 táblëspoons áquáfábá
  • zëst of 1 lëmon
  • 1 tëáspoon lëmon ëxtráct 
  • 1/3 cup unswëëtënëd fláx milk (or dáiry frëë milk of choicë) Wë usëd Good Kármá Fláx Milk
  • 1 tëáspoon vinëgár (whitë or ápplë cidër)
  • 1 cup Bob’s 1-1 glutën-frëë flour
  • 1 tëáspoon báking powdër
  • 1/4 tëáspoon sált
  • 1/2 cup frësh ráspbërriës (gëntly dicëd or usë bluëbërriës)

For Glázë
  • 1 cups confëctionërs’ sugár
  • 1/2 táblëspoon unsáltëd vëgán buttër, mëltëd
  • 1 táblëspoon lëmon zëst
  • pinch of sált
  • 4–5 táblëspoons frësh lëmon juicë

INSTRUCTIONS
Mákë thë donuts:
  1. Prëhëát ovën to 375°.  Lightly spráy á 6-cávity donut pán with nonstick cooking spráy.
  2. In á smáll bowl, ádd milk ánd vinëgár thën sët ásidë to curdlë.
  3. In á lárgë bowl, whisk thë coolëd buttër, ánd sugár togëthër until combinëd. Add thë áquáfábá, lëmon zëst ánd lëmon ëxtráct ánd whisk until wëll combinëd thën whisk in “buttërmilk”.



Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Bakëd Blackbërry Donuts (vëgan and glutën frëë)"

Post a Comment

close