INGRËDIËNTS
Bláckbërry Donuts
- 1/4 cup vëgán buttër, mëltëd & coolëd
- 1/3 cup gránulátëd sugár
- 3 táblëspoons áquáfábá
- zëst of 1 lëmon
- 1 tëáspoon lëmon ëxtráct
- 1/3 cup unswëëtënëd fláx milk (or dáiry frëë milk of choicë) Wë usëd Good Kármá Fláx Milk
- 1 tëáspoon vinëgár (whitë or ápplë cidër)
- 1 cup Bob’s 1-1 glutën-frëë flour
- 1 tëáspoon báking powdër
- 1/4 tëáspoon sált
- 1/2 cup frësh ráspbërriës (gëntly dicëd or usë bluëbërriës)
For Glázë
- 1 cups confëctionërs’ sugár
- 1/2 táblëspoon unsáltëd vëgán buttër, mëltëd
- 1 táblëspoon lëmon zëst
- pinch of sált
- 4–5 táblëspoons frësh lëmon juicë
INSTRUCTIONS
Mákë thë donuts:
- Prëhëát ovën to 375°. Lightly spráy á 6-cávity donut pán with nonstick cooking spráy.
- In á smáll bowl, ádd milk ánd vinëgár thën sët ásidë to curdlë.
- In á lárgë bowl, whisk thë coolëd buttër, ánd sugár togëthër until combinëd. Add thë áquáfábá, lëmon zëst ánd lëmon ëxtráct ánd whisk until wëll combinëd thën whisk in “buttërmilk”.
0 Response to "Bakëd Blackbërry Donuts (vëgan and glutën frëë)"
Post a Comment