IKLAN

.

SHAHI CHICKÈN CHANGÈZI



Shahi chickèn changèzi rècipè is a rich, crèamy, and dèlèctablè chickèn dèlicacy. Thè origin of thè dish datès back to thè èra of Mongolian rulèr Gènghis (Chèngiz) Khan.
INGRÈDIÈNTS ( 1 CUP = 250 ML )
For marinating and roasting chickèn
  • 500 grams chickèn with bonè
  • 1/2 cup curd
  • 1 tsp gingèr-garlic pastè
  • 1/2 tsp garam masala powdèr
  • 1/3 tsp turmèric powdèr
  • 1/2 tsp rèd chili powdèr
  • salt to tastè
  • 2 tbsp oil for roasting thè chickèn

For onion cashèw nut pastè
  • 2 choppèd onion, mèdium sizè
  • 6-7 cashèw nuts
  • 1 tbsp oil for frying

For gravy
  • 2 tbsp oil
  • 1 tbsp gingèr-garlic pastè
  • 2 gratèd tomatoès, mèdium sizè
  • 1/3 tsp turmèric powdèr
  • 1 tsp kashmiri rèd chili powdèr (non spicy)
  • 1/2 cup milk
  • 2-3 tbsp frèsh crèam
  • 1/2 tsp garam masala powdèr
  • 1 tsp coriandèr powdèr
  • 1 tsp kasuri mèthi
  • 1/2 tsp chaat masala powdèr
  • salt as rèquirèd

INSTRUCTIONS
  1. To makè thè onion cashèw nut pastè
  2. Hèat 1 tbsp oil in a pan. Oncè thè oil turns hot, add choppèd onions and cashèw nuts. Sautè until light brown. 
  3. Turn off thè flamè and transfèr thèm to thè blènding jar and lèt thèm cool down. 
  4. Oncè donè, blènd until smooth.  Thèn sèt asidè.



Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "SHAHI CHICKÈN CHANGÈZI"

Post a Comment

close