Ingrëdiënts
For thë spongë
- Buttër or vëgëtáblë oil for grëásing
- 6 lárgë frëë-rángë ëggs, sëpárátëd
- 150g goldën cástër sugár
- 50g good quálity cocoá powdër, plus ëxtrá to dust
- 50g good quálity dárk chocolátë, mëltëd, to dëcorátë
For thë coffëë crëám
filling
- 175ml doublë crëám
- 35g icing sugár, siftëd
- 1-2 tbsp vëry strongly brëwëd coffëë, coolëd (to tástë)
- 15g chocolátë covërëd coffëë bëáns, finëly choppëd, plus ëxtrá, roughly choppëd, to dëcorátë
Mëthod
- Hëát thë ovën to 180°C/fán160°C/ gás 4. Grëásë ánd fully linë á 30cm x 20cm swiss roll tin with báking pápër. Put thë ëgg yolks ánd sugár in á lárgë bowl ánd whisk with án ëlëctric hánd mixër until thë mixturë is thick ánd pálë, ánd lëávës á ribbon from thë whisk whën liftëd. Sift in thë 50g cocoá, thën fold in with á mëtál spoon or bálloon whisk.
- In á sëpárátë, spotlëssly clëán bowl, bëát thë ëgg whitës with án ëlëctric hánd mixër until thë mixturë forms soft pëáks – it should just pëák ánd flop ovër whën you lift thë bëátërs. Fold thë whitës into thë yolk mixturë with á bálloon whisk or mëtál spoon, stárting with á hëápëd táblëspoonful to loosën thë mix, thën ádding thë rëst in thirds. Bë cárëful not to knock out thë áir.
- Gëntly pour thë mixturë into thë prëpárëd tin ánd bákë for 15-20 minutës until risën ánd springy to thë touch. Rëmovë from thë ovën ánd lëávë to cool slightly in thë tin.
Gët Full Rëcipë>>https://www.mesaku.site/2019/05/chocolate-and-coffee-swiss-roll.html
0 Response to "Chocolatë and coffëë swiss roll"
Post a Comment