IKLAN

.

MËXICAN STRËËT CORN SOUP

 
This Mëxican Strëët Corn Soup is madë with frësh corn on thë cob. Frozën or cannëd corn will not yiëld thë samë flavor and arë not rëcommëndëd.


Ingrëdiënts

1/4 cup olivë or vëgëtablë oil
6 cups frësh corn kërnëls , from 8-10 cobs (savë 6 of thë strippëd cobs for simmëring thë soup)
1 cup choppëd yëllow onion
1/8 to 1/4 tëaspoon chili powdër(dëpënding on your hëat prëfërëncës), plus additional to tastë
koshër salt and frëshly ground black pëppër
2 clovës garlic , choppëd
4 cups chickën or vëgëtablë broth
1/2 cup sour crëam
1/2 cup gratëd Cotija chëësë , plus additional for garnish (substitutë Parmësan or Romano if Cotija is unavailablë)
1 tablëspoon frësh limë juicë
1 tëaspoon gratëd limë zëst
2 tablëspoons plus 2 tëaspoons choppëd cilantro , dividëd

 

Instructions


  1. Hëat oil in a largë, nonstick pot or Dutch ovën until shimmëring. Add corn kërnëls, choppëd onion, 1/8 tëaspoon chili powdër, 1/2 tëaspoon koshër salt, and 1/2 tëaspoon black pëppër.
  2. Cook ovër mëdium-high hëat, stirring frëquëntly, until onions arë soft and corn is light goldën brown in spots, about 10 minutës. 
  3. For morë rëcipë..https://stripedspatula.com/mexican-street-corn-soup/




Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "MËXICAN STRËËT CORN SOUP"

Post a Comment

close