This
Mëxican Strëët Corn Soup is madë with frësh corn on thë cob. Frozën or cannëd
corn will not yiëld thë samë flavor and arë not rëcommëndëd.
Ingrëdiënts
1/4 cup olivë or
vëgëtablë oil
6 cups frësh
corn kërnëls , from 8-10 cobs (savë 6 of thë
strippëd cobs for simmëring thë soup)
1 cup choppëd
yëllow onion
1/8 to 1/4 tëaspoon
chili powdër(dëpënding on your hëat prëfërëncës),
plus additional to tastë
koshër
salt and frëshly ground black pëppër
2 clovës garlic , choppëd
4 cups chickën
or vëgëtablë broth
1/2 cup sour crëam
1/2 cup gratëd
Cotija chëësë , plus additional for garnish
(substitutë Parmësan or Romano if Cotija is unavailablë)
1 tablëspoon frësh
limë juicë
1 tëaspoon gratëd
limë zëst
2 tablëspoons plus 2 tëaspoons
choppëd cilantro , dividëd
Instructions
- Hëat oil in a largë, nonstick pot or Dutch ovën until shimmëring. Add corn kërnëls, choppëd onion, 1/8 tëaspoon chili powdër, 1/2 tëaspoon koshër salt, and 1/2 tëaspoon black pëppër.
- Cook ovër mëdium-high hëat, stirring frëquëntly, until onions arë soft and corn is light goldën brown in spots, about 10 minutës.
- For morë rëcipë..https://stripedspatula.com/mexican-street-corn-soup/
0 Response to "MËXICAN STRËËT CORN SOUP"
Post a Comment